Tarihçe

1997 yılında dönemin rektörü Prof. Dr. İsmail ÇALLI öncülüğünde, Pof. Dr. Orhan TORKUL ve Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR tarafından araştırma ve incelemeler başlatılmıştır. SAÜ’nün geçmiş yıllardaki bilgi birikimini kullanarak internet destekli eğitim konusunda Türkiye için uygun bir model oluşturmak ve bunu diğer üniversitelere önderlik edebilecek ölçüde geliştirmek amacıyla uzaktan eğitim çalışmalarına başlanmıştır.

2001 yılında, Bilgisayar Programcılığı ve Bilgi Yönetimi programı açma talebi YÖK’e bildirilmiştir. Bu iki program, 2001-2002 öğretim yılında eğitim vermeye başlamıştır. 2002-2003 öğretim yılında, bu programlara ilave olarak İşletme Programı da eklenmiştir. 2003 yılına kadar Sakarya MYO’nun (www.smyo.sakarya.edu.tr) altında verilen bu üç önlisans programları daha sonra Adapazarı Meslek Yüksek Okulu (www.adamyo.sakarya.edu.tr) ADAMYO bünyesine alınmıştır. İlerleyen zamanlarda bu programlara yenileri eklenmiştir. Aşağıda ADAMYO bünyesinde sürdürülen 2016-2017 Bahar dönemi programları gösterilmektedir.

2010 yılında uygulanmaya başlayan lisans karma eğitim, 2014 yılı itibariyle öğrenci alımı durdurulmuştur. Bunun yanında lisans tamamlama bölümü başarıyla devam etmektedir.

Uzaktan eğitim merkezi lisansüstü eğitim alanında da başarıyla sürdürmektedir. Aşağıda 2016-2017 bahar dönemi devam eden yüksek lisans programları yer almaktadır.

Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) bünyesinde, kampüs içi üniversite ortak seçmeli derslerin uzaktan eğitim hizmetinin sağlanması, formasyon, çeşitli kurumların hizmet içi eğitimleri, ihtiyaca yönelik sertifika programları, kurum dışı paydaşlarla ortaklaşa hazırlanmış eğitim materyallerinin kullanıcılara sunumu ve dış üniversitelere eğitim, öğretim desteğinin sağlanması gibi çok yönlü çalışmalara öncü olmaktadır.