Ana Sayfa
Duyurular
Uzep Uzaktan Eğitim Platformu Eğitim Seminerlerinin İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

UZEP Uzaktan Eğitim Platformu Eğitim Seminerlerinin İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

Tübitak tarafından "COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler" başlıklı proje çağrısı kapsamında sunulan ve kabul edilen 120K200 numaralı "Yükseköğretimde Yeni Bir Uzaktan Öğretim Modeli Ve Uygulama Platformu" başlıklı proje kapsamında Sakarya Üniversitesi tarafından yükseköğretim kurumları için geliştirilen Uzaktan Eğitim Platformu’nun (UZEP) eğitim seminerlerinin ilk toplantısı online olarak gerçekleştirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen proje ile ülke çapında tüm yükseköğretim kurumlarının istifade edeceği bir uzaktan eğitim platformu geliştirilmesi planlanmaktadır.

UZEP Uzaktan Eğitim Platformunu kullanacak üniversitelerin yer aldığı eğitim seminerinde proje yürütücüsü Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) Müdürü Prof.Dr. Ahmet Özmen, Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) Müdürü Prof.Dr. Mehmet Barış Horzum ve proje ekibi, UZEP Uzaktan Eğitim Platformunun tanıtımını yaparak, veri yükleme ve öğretim materyalleri paylaşımı gibi konularda sunum ve bilgi alışverişinde bulundular.

Eğitim seminerinin ikinci bölümünde katılımcılara sisteme giriş ve çıkış, dersler, takvim, sanal sınıf oluşturma, duyuru gönderme, materyal paylaşımı, kullanıcı, birim ve ders ekleme, veri aktarımı ve raporlama gibi sistemin içerdiği modüller hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Fotoğraflar